پاتریک پویان مدیرعامل توتال گفت که متن قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی نهایی شده است و این قرارداد یک یا دو هفته آینده امضاء میشود.
به گزارش نکونیوز، مدیرعامل توتال گفت که این شرکت فرانسوی طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را جلو خواهد برد و در تابستان سال جاری پس از این که دولت آمریکا در چارچوب توافق هستهای سال ۲۰۱۵، تعلیق تحریمها را تمدید کند، سرمایهگذاری اولیه یک میلیارد دلاری در این میدان انجام خواهد داد.
اظهارات امروز پاتریک پویان، مدیرعامل توتال، نشان میدهد که این شرکت قصد دارد بیتوجه به تهدیدات دولت ترامپ، اولین سرمایهگذاری عمده در دوران پساتحریم را در صنعت گاز ایران انجام دهد.
پاتریک پویان گفته است سرمایهگذاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی ارزش ریسک کردن بر سر یک میلیارد دلار را دارد، چرا که بازار عظیمی را به روی توتال باز میکند. وی گفته است ما کاملاً به وجود «برخی ریسکها» آگاهی داریم و «اسنپبک» یا مکانیزم بازگشت خودکار تحریمها را در نظر گرفتهایم. مدیرعامل توتال همچنین گفت که این شرکت باید تغییر مقررات را درنظر بگیرد.
این اظهارت مدیرعامل توتال به برخی اقدامات دولت جدید آمریکا اشاره دارد. دولت ترامپ در عین حال که تاکنون به برجام پایبند بوده و تعلیق تحریمها را تمدید کرده است، اما همزمان اعلام کرده که برجام تحت بازنگری است. در واقع، دولت ترامپ این سیگنال را به شرکتهای اروپایی فرستاده که آمریکا ممکن است از برجام خارج شود یا تحریمها ممکن است با مکانیزم اسنپبک به صورت خودکار برگردند.
گفتههای مدیرعامل توتال در مقابل به این معناست که این شرکت قصد دارد بیتوجه به رویه در پیش گرفته شده توسط دولت ترامپ، طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را به پیش ببرد. احتمالاً توتال حمایت دولت فرانسه را پشت سر خود میبیند که با
پاتریک پویان گفته است سرمایهگذاری در فاز ۱۱ پارس جنوبی ارزش ریسک کردن بر سر یک میلیارد دلار را دارد، چرا که بازار عظیمی را به روی توتال باز میکند. وی گفته است ما کاملاً به وجود «برخی ریسکها» آگاهی داریم و «اسنپبک» یا مکانیزم بازگشت خودکار تحریمها را در نظر گرفتهایم.
این صراحت در مورد سرمایهگذاری در صنعت گاز ایران حرف میزند.
اروپاییها بارها اعلام کردهاند که حاضرند بیتوجه به اقدامات دولت ترامپ، برجام را پیش ببرند و به قول فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «سیاست تعامل با ایران» را ادامه دهند.
توتال تا سال ۲۰۰۶ یکی از بزرگترین شرکتهای خارجی حاضر در طرحهای میدان گازی پارس جنوبی بود. این شرکت با تشدید تحریمها رسماً از بازار ایران خارج شد. توتال طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی را نیز بر عهده داشت که در سال ۸۷ به دلیل تشدید تحریمها و اختلاف بر سر قیمت قرارداد از این طرح خارج شد.
پیشبینی میشود که طرح توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی در کل به سرمایهگذاری ۵ میلیارد دلاری نیاز داشته باشد. فاز ۱۱ تنها فاز بلاتکلیف میدان گازی پارس جنوبی است.
پاتریس پویان صراحتاً با اشاره به مکانیزم تمدید تعلیق تحریمها در آمریکا گفته است: «آمریکا تعلیق تحریمها را تجدید کرده و تعلیق تحریمها، هر شش ماه یا ۸ ماه تجدید خواهد شد. ما مجبوریم با قدری عدم قطعیت زندگی کنیم».
توتال در کنسرسیوم توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی ۵۰.۱ درصد سهم دارد؛ شرکت ملی نفت چین ۳۰ درصد و شرکت ایرانی پتروپارس نیز ۱۹.۹ درصد در این کنسرسیوم سهم خواهند داشت.
نگاه توتال به قراردادهای جدید نفتیمدیرعامل توتال گفته است شرایط قراردادهای نفت و گاز ایران در دوران جدید، نسبت به دوران پیش از تحریمها، یعنی قراردادهای بیع متقابل، بهبود قابل توجهی یافته است.
شرکتهای غربی پیش از عنوان کرده بودند که با سرمایهگذاری در میدان گازی پارس جنوبی در قالب قراردادهای بیع متقابل، سود ناچیزی نصیبشان شده است.
پویان گفته است که در قراردادهای جدید پرداخت بر اساس تولید صورت میگیرد، در حالی که در قراردادهای سابق، پرداخت بر اساس درصدی از هزینههای صورت گرفته در توسعه میدان، انجام میشد.
وی همچنین عنوان کرده که قراردادهای جدید ۷ یا ۸ ساله نیستند بلکه ۲۰ سالهاند. پویان گفته است که «قراردادهای IPC یک پیشرفت واقعی، محسوب میشوند».
توتال تأمین مالی پروژه فاز ۱۱ پارس جنوبی را با واحد پولی یورو و از محل منابع خود این شرکت انجام خواهد داد، چرا که این شرکت طبق قوانین آمریکا نمیتواند با دلار آمریکا با ایران معامله کند.
پویان اظهارات مهم دیگری نیز داشته است. وی گفته است که پرداختها به توتال با پول نقد نخواهد بود، بلکه ایران به توتال در قالب میعانات گازی، پرداختها را انجام خواهد داد.
مدیرعامل توتال همچنین گفته است که این شرکت قصد دارد در یک پروژه پتروشیمی هم در ایران سرمایهگذاری کند که تأمین مالی آن از خارج از این شرکت و توسط بانکهای آسیایی صورت خواهد گرفت. پویان در توضیحات بیشتر گفته است که مذاکرات سرمایهگذاری در این پروژه پتروشیمی، در «مرحله کمترپیشرفته» (نسبت به مذاکرات برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی) است؛ این بدان معناست که مذاکرات توتال برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران هنوز به مراحل نهایی نزدیک نشده است.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews