در گفتگو با نکونیوز مطرح شد:
ابعاد مختلف قرارداد سه میلیارد دلاری پالایشگاه سیراف
این قراردادها، جو ایرانهراسی ترامپ را شکستهاند
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز آریا، در مورد قرارداد تأمین مالی و اجرای پالایشگاه سیراف گفت: این قرارداد ۳ میلیارد دلاری علاوه بر این که منافع اقتصادی بسیاری برای کشور به همراه دارد، باعث میشود تا پس از امضای قرارداد با توتال، فضای ایرانهراسی تبلیغ شده توسط دولت ترامپ، در ابعاد گستردهتری شکسته شده و سرمایههای خارجی بیشتری جذب شود.
تاریخ انتشار : شنبه ۲۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۴۰
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز آریا، در مورد قرارداد تأمین مالی و اجرای پالایشگاه سیراف گفت: این قرارداد ۳ میلیارد دلاری علاوه بر این که منافع اقتصادی بسیاری برای کشور به همراه دارد، باعث میشود تا پس از امضای قرارداد با توتال، فضای ایرانهراسی تبلیغ شده توسط دولت ترامپ، در ابعاد گستردهتری شکسته شده و سرمایههای خارجی بیشتری جذب شود.
سیدنوراله میراشرفی مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز آریا در گفتگو با
نکونیوز در مورد اهمیت قرارداد پالایشی امضاء شده با کنسرسیومی از شرکتهای کرهای و ژاپنی گفت: ارزش این قرارداد ۳ میلیارد دلار است که در نتیجه آن ۲۲ درصد به ظرفیت پالایشی کشور اضافه میشود، با پالایش بخش بزرگی از میعانات گازی تولید شده در میدان پارس جنوبی، از خامفروشی جلوگیری میشود و ۵۷ درصد میزان خوراک تحویلی به واحدهای پتروشیمی کشور افزایش مییابد.
طرح فراگیر پالایشی سیراف شامل ۸ پالایشگاه میعانات گازی به ظرفیت هر کدام ۶۰ هزار بشکه در روز است. مالکیت و اجرای یکی از این پالایشگاهها بر عهده شرکت توسعه نفت و گاز آریا است. (هلدینگ سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین (تاپیکو) سهامدار این طرح و شرکت توسعه نفت و گاز آریا است.)
پنجشنبه هفته گذشته با حضور مدیران پالایشگاههای هشتگانه سیراف در کره جنوبی قراردادی با شرکتهای هیوندایی و دیلیم کره جنوبی و چیودای ژاپن برای تأمین مالی و اجرای این طرح فراگیر پالایشی امضاء شد.
میراشرفی در مورد طول قرارداد و میزان فروش ناشی از بهرهبرداری از این پالایشگاهها گفت: طول این قرارداد ۴ سال است و پیشبینی میشود که میزان فروش محصولات ناشی از اجرای این قرارداد، ۱۳ میلیارد دلار در سال باشد.
وی گفت: با اجرای این پروژه تنها در یکی از این پالایشگاهها، یعنی پالایشگاه میعانات گازی آریا، ۳۱۰۰ بشکه در روز میعانات گازی، حدود ۱۵ هزار بشکه در روز نفتای سبک، بیش از ۲۲ هزار بشکه در روز نفتای سنگین، ۴۴۰۰ بشکه در روز نفت سفید و سوخت جت، ۱۴.۵ هزار بشکه در روز نفتگاز و ۳۰ تن در روز گوگرد تولید میشود.
مدیرعامل شرکت توسعه نفت و گاز آریا با اشاره به میزان اشتغالزایی این طرح فراگیر پالایشی خاطر نشان ساخت: در طول اجرای پروژه ۱۷ هزار شغل ایجاد خواهد شد و به جای خامفروشی میعانات گازی تولیدشده در پارس جنوبی، هم ارزشافزوده بیشتری برای اقتصاد کشور ایجاد شده و هم تا حدی به رفع مشکل بیکاری کمک میشود.
میراشرفی به قرارداد امضاء شده بین ایران و کنسرسیومی به رهبری توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی نیز اشاره کرد و گفت: بعد از قرارداد با توتال، این دومین قرارداد بزرگ امضاء شده برای توسعه صنعت نفت کشور است که اینبار در بخش پالایش امضاء میشود و بدین ترتیب مسیر برای ورود سرمایههای خارجی به این بخش نیز باز میشود.
وی عنوان کرد احتمالاً به زودی قراردادهای مشابهی در صنعت پتروشیمی کشور امضاء شود و صنعت نفت در همه حوزهها، به پیشگام جذب سرمایه خارجی و تکنولوژی نوین در اقتصاد کشور تبدیل شود.
نوراله میراشرفی با اشاره به تهدیدهای دولت ترامپ و طرح تحریمی جدید سنای آمریکا، گفت: قراردادهایی مثل قرارداد امضاء شده برای تأمین مالی و اجرای طرح فراگیر سیراف یا قرارداد با توتال، باعث میشوند تا عملاً فضای ایرانهراسی تبلیغشده توسط دونالد ترامپ شکسته و بیاثر شود. در واقع، این قراردادها این سیگنال را میفرستند که اروپاییها و آسیاییها، و حتی متحدان آمریکا، جار و جنجالهای دولت ترامپ را جدی نگرفتهاند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا امضای چنین قراردادهایی ادامه خواهد داشت یا خیر، تصریح کرد: دو قرارداد عنوان شده به نوعی «جوّ شکن» بودهاند و جوّ ایرانهراسی دولت آمریکا را شکستهاند؛ پس به نوعی فضا برای ورود سایر شرکتهای خارجی به صنعت نفت ایران مهیاتر و آمادهتر شده و این شرکتها در ادامه کار راحتتری برای سرمایهگذاری در ایران خواهند داشت. حتی به جرأت میتوان گف، این دو قرارداد، بيشتر از آنکه از جنبه سرمايهگذاري مهم باشند از جنبه «جو شكني» مهم هستند.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews