حدود 4 دهه پیش کتابی تحت عنوان " ریشه های اجتماعی دیکتاتوری و دموکراسی " منتشر شد که از همان ابتدا جزو تاثیرگذارترین کتاب ها بر جامعه نخبگان جهان بود . در این کتاب به بررسی دلایل اجتماعی پذیرش دیکتاتوری پرداخته شده بود . اما آیا دیکتاتوری و دموکراسی فقط دلایل اجتماعی و فرهنگی دارد .
4 دهه بعد ، دو استاد اقتصاد دانشگاه ، با استعاره از عنوان " ریشه های اجتماعی دیکتاتوری و دموکراسی " به تدوین کتابی پرداختند که به بررسی ریشه های اقتصادی دیکتاتوری و دموکراسی ، می پردازد . دارون عجم اغلو ، پروفسور دانشکده اقتصادی دانشگاه ام آی تی و جیمز رابینسون ، استاد حکمروایی دانشگاه برکلی ، دو نخبه ای هستند که به بررسی ریشه های دیکتاتوری و دموکراسی از زاویه اقتصاد پرداخته اند . این دو استاد با بررسی مدل های اقتصادی به این سوال جواب می دهند که چرا در بعضی از کشورها دموکراسی پایدار وجود دارد و در برخی از کشورها دموکراسی ناپایدار . چرا بعضی از دولت ها به سمت دیکتاتوری می روند و چرا در برخی دیگر از کشورها انقلاب روی می دهد . در انقلاب طبقه فرودستان چه می کنند و طبقه فرادستان بدنبال چه هستند و.....
پاسخ به این سوالات از زاویه اقتصادی ، دیدگاه جدیدی را در اقتصاد سیاسی باز کرده است . دیدگاهی که می تواند برای همه علاقمندان به بحث سیاسی از نگاه اقتصادی جالب باشد .
این کتاب توسط جعفر خیرخواهان و علی سرزعیم ترجمه و از سوی نشر کویر منتشر شده است .