بازار جهانی نفت در هفته گذشته تحت تأثیر کاهش ارزش دلار، افزایش حجم ذخیرهسازی نفت در آمریکا، کاهش بیشتر تولید نفت اوپک و افزایش فعالیتهای حفاری در آمریکا قرار داشت.
به گزارش نکونیوز، قیمت نفت برنت در مجموع در هفته گذشته تغییر چندانی نداشت، اما قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدییت ۱.۲ درصد کاهش یافت. قیمت نفت که روز پنجشنبه کاهش یافته بود، در آخرین روز کاری هفته تحت تأثیر کاهش ارزش دلار و افزایش حج معاملات افزایش یافت.
حجم ذخیرهسازی نفت در آمریکا در هفته گذشته برای هشتمین هفته متوالی افزایش یافت و به ۵۲۰.۲ میلیون بشکه رسید. این بالاترین میزان فصلی ذخیرهسازی نفت در آمریکا از سال ۱۹۸۲ تاکنون است. آمریکا بزرگترین مصرفکننده نفت در دنیاست و افزایش موجودی انبارها در این کشور باعث شد تا روز پنجشنبه قیمت نفت کاهش قابل توجهی را تجربه کند.
روز جمعه پس از این که ژانت یلین، رئیس فدرال رزرو آمریکا، در بیانیهای گفت که احتمال دارد نرخ بهره در این کشور کمتر از دو هفته دیگر (۱۵ مارس) افزایش یابد،
ارزش دلار آمریکا کاهش یافت. دیروز در آخرین روز کاری بازارها، شاخص دلار با ۰.۷ درصد افت مواجه شد و این امر افزایش قیمت نفت را به همراه داشت. کاهش ارزش دلار باعث میشود تا بسیاری از واردکنندگان نفت، قدرت خرید بالایی داشته باشند، چرا که این کالای مهم به دلار داد و ستد میشود.
اوپکیها نیز در
دومین ماه از اجرای توافق نفتی، تولید نفت خود را تا سطح بیشتری کاهش دادهاند. بررسیهای رویترز نشان میدهد که اوپکیها تولید نفت خود را در ماه فوریه کاهش دادهاند و میزان پایبندی آنها به توافق نفتی به ۹۴ درصد رسیده است.
بلومبرگ هم هفته گذشته گزارش داد که
عربستان در ماه فوریه (برای دومین ماه متوالی) تولید نفت خود را کاهش داده است. میزان کاهش تولید نفت عربستان ۹۰ هزار بشکه در روز اعلام شده است. تولید نفت عربستان در ماه گذشته میلادی به ۹.۷۸ میلیون بشکه در روز رسیده است. عربستان تولید نفت خود را بیش از آنچه متعهد شده بود، کاهش داده است. این کشور طبق توافق نفتی میتواند ۱۰.۰۲ میلیون بشکه در روز نفت تولید کند اما تولید نفت خود را به زیر ۱۰ میلیون بشکه در روز رسانده است.
با این حال
تولید نفت روسیه در ماه فوریه ۱۱.۱۱ میلیون بشکه در روز بوده و این کشور نسبت به ماه ژانویه تولید نفت خود را کاهش نداده است. روسیه طبق توافق نفتی باید ۳۰۰ هزار بشکه در روز تولید نفت خود را کاهش دهد اما تا کنون تنها ۱۰۰ هزار بشکه در روز تولیدش را کاهش داده و این امر نگرانیهایی را نسبت به میزان پایبندی این کشور به توافق نفتی ایجاد کرده است.
بلومبرگ گزارش داده که
تولید نفت اوپک در مجموع در ماه فوریه ۶۵ هزار بشکه در روزِ دیگر نسبت به ماه ژانویه کاهش یافته و به ۳۲.۱۷ میلیون بشکه در روز رسیده است.
در هفته گذشته، رویترز در خبری اختصاصی به نقل از پنج منبع آگاه از کشورهای عضو اوپک فاش کرد که
عربستان سعودی و متحدانش در اوپک- قطر، کویت و امارات متحده عربی- میخواهند قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ تا سطح ۶۰ دلار به ازای هر بشکه افزایش یابد. از نظر عربستان و متحدان آن، قیمتهای حدود ۶۰ دلاری نفت، همان قیمتی است که باعث میشود تا سرمایهگذاری در میادین جدید نفتی مقرونبهصرفه باشد، اما باعث نمیشود جهشی در تولید نفت شیل در آمریکا صورت گیرد.
(گزارش نکونیوز در این مورد:
عربستان، پشت درهای بسته، چه قیمتی برای نفت درنظر گرفته است؟)
اولیور جیکوب، استراتژیست شرکت مشاوره انرژی پتروماتریکس در مورد نگاه اوپک به بازار نفت میگوید: به نظر میرسد اوپکیها تفاهم دارند که نفت در محدوده ۵۰ تا ۶۰ دلار به ازای هر بشکه باشد. این محدوده، محدوده بالایی هزینه تولید نفت شیل است و اجازه نمیدهد تا تولیدکنندگان شیل بازگشت قدرتمندی به بازار نفت داشته باشند. وی میگوید در صورتی که قیمت نفت بالاتر از ۶۰ دلار به ازای هر بشکه شود، اعضای اوپک فریب دادن یکدیگر و تخطی از توافق نفتی را آغاز خواهند کرد تا در نتیجه آن قیمت نفت پایین بیاید و نفت شیل آمریکا، بازگشت قدرتمندی به بازار نداشته باشد.
در هفته گذشته به
تعداد دکلهای حفاری نفتی در آمریکا ۷ عدد اضافه شد. این هفتمین هفته متوالی است که به تعداد دکلهای فعال نفتی در آمریکا افزوده میشود. در حال حاضر ۶۰۹ دکل حفاری نفتی فعال در آمریکا وجود دارد. افزایش فعالیتهای حفاری و تولید نفت در آمریکا یکی از دلایل فشار بر قیمتهای نفت در ماههای گذشته بوده است.
در هفته گذشته، نفت خام برنت کار خود را در قیمت ۵۵ دلار و ۹۰ سنت به ازای هر بشکه به پایان برد. قیمت نفت خام وست تگزاس اینترمدییت نیز در آخرین روز کاری هفته به ۵۳ دلار و ۳۳ سنت به ازای هر بشکه رسید.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews