نفت در هفته ای که گذشت
هفته سیاه طلای سیاه
هفته ای که گذشت هفته خوبی برای نفت نبود چرا که طلای سیاه همچنان در سراشیبی قرار دارد تا روزگار سیاهی را تجربه کند.
تاریخ انتشار : شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۱۲
هفته ای که گذشت هفته خوبی برای نفت نبود چرا که طلای سیاه همچنان در سراشیبی قرار دارد تا روزگار سیاهی را تجربه کند.
به گزارش نکونیوز، مناقشه بین ایران و عربستان اگرچه تا حدی موجب افزایش قیمت نفت شد اما در اواخر هفته سقوط نفت ادامه یافت بطوریکه بهای نفت در معاملات پنجشنبه بیش از پنج درصد کاهش یافت و به سطوحی رسید که از سال ۲۰۰۴ تاکنون مشاهده نشده بود. هرچند افزایش تولید نفت در جهان و عرضه بیش از تقاضا در کاهش قیمت بسیار موثر است اما کاهش ارزش یوآن(واحد پولی چین) و دومین توقف اضطراری معاملات در بازار سهام چین در این هفته که بازارهای آسیایی را در ناآرامی فرو برد، بهای نفت باز هم کاهش یافت. بهای نفت از ژوئن ۲۰۱۴ تاکنون بیش از ۷۰ درصد ارزش خود را از دست داده و بر شرکتها و دولتهایی که به تا حد زیادی به درآمد نفتی وابسته هستند فشار زیادی را وارد کرده است. در چنین شرایطی، دولت حسن روحانی با مشکلات متعددی مواجه شده چرا که دو سال و نیم پیش که روی کار آمد تصور نمی کرد قیمت نفت از بالای صد دلار، چنین سقوط آزادی را تجربه کند. در این میان پیش بینی ها در مورد قیمت نفت بسیار ضد و نقیض است و بسیاری بر این اعتقادند که هیچگاه بازار جهانی نفت به این اندازه غیر قابل پیش بینی نبوده است.
بخشنامه حداکثر دمای هوا در ادارات روز شنبه وزیر نفت، با توصیه جدی برای اجرای بخشنامه معاون اول رئیس جمهوری با توجه به آلودگی موجود در کلانشهرها و تاثیری که کاهش مصارف گرمایشی گاز می تواند در کاهش این آلودگی داشته باشد بر بازرسی مرتب از دستگاهها به منظور پرهیز از استفاده بیش از حد از سوخت گرمایشی تاکید کرد. در این نامه خطاب به معاون وزیر نفت در امور گاز آمده است: لازم است اکیدا دستور فرمایید که با تعیین و اعزام گروههای ویژه بازرسی، کنترل شود که دمای ادارات دولتی و ساختمانهای عمومی در هیچ شرایطی در فضاهای بسته در ساعات کاری از ٢١ و در راهروها و فضاهای سرپوشیده از ١٨ درجه سانتیگراد بیشتر نباشد و مراقبت شود که شبها و روزهای تعطیل نیز دستگاههای گرمایشی خاموش باشند. در موارد مراعات نشدن بخشنامه یادشده، برای اصلاح امر به واحد ذیربط اخطار شود و در صورت اصلاح نشدن وضع، ظرف مدت ٢ روز پس از اخطار، آن شرکت باید به قطع موقت گاز ساختمان متخلف اقدام کند و همزمان نیز موضوع را به دفتر وزیر محترم ذیربط و دفتر اینجانب منکعس کند. لازم است در بازرسیهای یادشده، ادارات تابعه وزارت نفت را در اولویت قرار دهید.
نمی خواهیم بازار را خراب کنیم بیژن زنگنه روز یکشنبه ۱۳ دی ماه در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه با دانشگاهها و مراکز دانش بنیان در پاسخ به این سوال که آیا ایران همچنان بر تصمیم خود برای افزایش ۵۰۰ هزار بشکهای صادرات نفت خام به محض برداشته شدن تحریمها پابرجا است، اظهار کرد: ما قطعا به دنبال خرابکردن بازار نیستیم، اما قطعا به دنبال پس گرفتن سهممان در بازار هستیم. این موضع وزیر نفت منتقدانی هم دارد اما زنگنه معتقد است کشورهایی که سهم ایران را از بازار گرفته اند باید تولید خود را کاهش دهند.
آغاز طرح برندسازی جایگاهها در اصفهان هرچند طرح برند سازی جایگاهها با ابهاماتی همراه است و حتی انتقاد صریح رییس انجمن صنفی جایگاهداران را نیز در پی داشته است اما روز دوشنبه ۱۴ دی مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به حل مشکل کمبود جایگاه در شهرهای بزرگ با اجرای طرح برندسازی جایگاههای سوخت گفت: این طرح در اصفهان و با ایجاد ۵۰ جایگاه تحت نام یک برند آغاز شد. کاظمی با اشاره به اینکه در حال حاضر جایگاههای سوخت در کشور تک مالک است، اظهار کرد: بسیاری از مشتریان از عملکرد جایگاهها و معمولا کمیت بنزین گلهمندند و اینکه بسیاری از سرویسهایی که در جایگاهها ارائه میشود مناسب نیست. وی ادامه داد: ایده برندسازی جایگاهها این است که از این به بعد شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی با شخص حقوقی طرف باشد که این شخص حقوقی موظف خواهد بود هم به ما به عنوان توزیعکننده برنج و هم به مصرفکننده آن پاسخگو باشد.
دانمارک و توسعه لایه نفتی پارس جنوبی کریستین ینسن، وزیر امور خارجه دانمارک روز سه شنبه و در شرایطی به ایران آمد که برخی حامیان عربستان اعلام کرده بودند روابط دیپلماتیک خود با ایران را کاهش می دهند و این نشانه روشنی بود که روابط ایران با اروپا به سطحی رسیده که تلاش برخی کشورهای عربی در کاهش روابط با ایران نمی تواند در شرایط پسابرجام تاثیرگذار باشد. وزیر خارجه دانمارک هم همانند سایر وزرای خارجه کشورهای اروپایی که طی ماههای اخیر به تهران آمده اند، به وزارت نفت رفت و با وزیر نفت مذاکره کرد. وزیر نفت پس از دیدار با ینسن دورنمای همکاری با شرکتهای دانمارکی را مثبت ارزیابی کرد و گفت: ایران به حضور این کشور در توسعه لایه نفتی پارس جنوبی علاقمند است. وی با اشاره به این که یادداشت تفاهمی در زمینه ارائه بیمه صادراتی میان وزارت اقتصاد و هیئت دانمارکی به امضا رسید، تصریح کرد: این یادداشت تفاهم بعد از لغو تحریمها عملیاتی خواهد شد. به گفته زنگنه ایران پیشتر در بخش پتروشیمی و در تولید آمونیاک با لیسانس شرکت تاپسو همکاری داشته است. کریستین ینسن وزیر امور خارجه دانمارک نیز با اشاره به اینکه ایران به دنبال توسعه انرژیهای نو است به حجم بالای ذخایر نفت وگاز در ایران و ظرفیتهای آن اشاره کرد و گفت: شرکتهای دانمارکی برای همکاری در بخش زیرساختی آماده همکاری با ایران هستند و ما میتوانیم با مذاکره راههای این توسعه را پیدا کنیم.
ایران باید از بازار گاز اروپا سهم داشته باشد اما... روز چهارشنبه ۱۶ دی، مدیر امور بینالملل شرکت گاز با تاکید بر اینکه ایران باید به هر نحو سهمی در بازار گاز اروپا داشته باشد، گفت: اگرچه گفته میشود که صادرات گاز به اروپا با خط لوله مقرون به صرفه نیست اما با توجه به رقابتی بودن بازار باید در هر حال سهمی از بازار را در اروپا داشته باشیم. عزیزالله رمضانی با اشاره به اینکه به علت کاهش شدید قیمت نفت، قیمت گاز نیز کاسته شده، افزود: با این حال بازار گاز اروپا چندان تغییر نکرده و در واقع قیمت جهانی گاز به این ترتیب به یکدیگر نزدیک شده است. اما همان روز رییس کمیسیون اقتصادی شورای راهبردی روابط خارجی با مقایسه میزان مصرف گاز در کشور با دیگر کشورهای جهان، با اشاره به اینکه کشوری مانند چین با آن میزان جمعیت و تولید ناخالص داخلی سهمش از مصرف جهانی گاز تنها ۴.۸ درصد است، اظهار کرد: اما ایران که نه صنعت خاصی دارد و نه در منطقه فرد جغرافیایی قرار گرفته پنج درصد از کل مصرف گاز جهان را داراست. ابراهیم شیبانی با تاکید بر اینکه ما در صورت اسراف نکردن میتوانیم صادرات داشته باشیم، تصریح کرد: ایران بعد از روسیه دومین کشور سوزاننده گاز است. بدین ترتیب مشخص شد که ابتدا باید به فکر مصرف بهینه گاز در داخل باشیم تا بتوانیم در عرصه صادرات حرفی برای گفتن داشته باشیم.