فریز نفتی و استراتژی فشار بر ایران
معرفی ایران و عراق به عنوان عامل بنبست در اوپک
همزمان با مذاکرات کمیته اوپک بر سر چگونگی اجرای طرح فریز نفتی، برخی از رسانههای خارجی سعی دارند ایران و عراق را به عنوان عامل شکست احتمالی مذاکرات معرفی کنند و از این طریق فشار بر نمایندگان ایران در مذاکرات را افزایش دهند.
تاریخ انتشار : شنبه ۸ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۱۳
همزمان با مذاکرات کمیته اوپک بر سر چگونگی اجرای طرح فریز نفتی، برخی از رسانههای خارجی سعی دارند ایران و عراق را به عنوان عامل شکست احتمالی مذاکرات معرفی کنند و از این طریق فشار بر نمایندگان ایران در مذاکرات را افزایش دهند.
به گزارش
نکونیوز، روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال با تیتر «اوپک بر سر تولید نفت ایران و عراق به بنبست خورد»، مذاکرات فنی کمیته اوپک را پوشش داده است. این مذاکرات در وین در حال جریان است و قرار است سهیمه کشورهای عضو اوپک برای تولید نفت در آن تعیین شود.
وال استریت ژورنال نوشته است که ایران و عراق هر دو قصد دارند تولید نفت خود را افزایش دهند و این هدف آنها، برنامه اوپک برای کاهش سطح تولید و افزایش قیمت نفت را به مخاطره میافکند. در واقع، این روزنامه آمریکایی ایران و عراق را به صورت تلویحی متهم کرده است که بر خلاف منافع اوپک عمل میکنند.
برخی از مقامات اوپک به وال استریت ژورنال گفتهاند که دیروز مذاکرات کمیته اوپک ۱۲ ساعت به طول انجامیده و در آن ایران و عراق، هرگونه کاهش سطح تولید خود را نپذیرفتهاند.
این اظهارات در حالی مطرح میشود که در مذاکرات الجزایر ایران از طرح فریز نفتی معاف شده بود. تولید نفت ایران پیش از تحریمها ۴ میلیون بشکه در روز بوده است و ایران هنوز نتوانسته تولید نفت خود را تا آن سطح افزایش دهد. به نظر میرسد برخی از کشورهای عضو اوپک قصد دارند با فضاسازی رسانهای، سیاست نفتی ایران را به عنوان عامل تضعیف جایگاه اوپک در بازار جهانی نفت معرفی کنند.
وال استریت ژورنال گزارش داده که ایران و عراق هر دو آمار اعلام شده توسط اوپک از میزان تولید نفت کشورها را به چالش کشیدهاند. ایران اعلام کرده است که تولید نفتاش در حال حاضر ۳.۸ میلیون بشکه در روز است. این در حالی است که اوپک میزان تولید نفت ایران را ۳.۶۵ میلیون بشکه در روز اعلام کرده است.
ایران گفته است که پیش از تحریمها ۴.۲ میلیون بشکه نفت تولید میکرده است و قصد دارد تا هنگام به دست آوردن سهم خود از بازار، تولید نفت خود را افزایش دهد.
در دوره تحریمها، برخی از کشورها نظیر عربستان توانستند با بالا بردن تولید نفت خود بخشی از سهم ایران را نصیب خود کنند.
مذاکرات اوپکیها امروز نیز ادامه خواهد یافت و برخی از کشورهای غیرعضو اوپک نظیر مکزیک، آذربایجان، قزاقستان و برزیل نیز به آن خواهند پیوست.