اعلام زمان برگزاری مناقصه میدان آزادگان
اظهارات مقامات نفتی در مراسم امضای تفاهمنامه با شل
در مراسم امضای تفاهمنامه با شرکت شل، مقامات نفتی کشور به طیف وسیعی از مسائل از افزایش ضریب بازیافت تولید نفت گرفته تا عملکرد چینیها در صنعت نفت، زمان برگزاری مناقصه میدان آزادگان و تأثیر تمدید تحریم داماتو در کنگره آمریکا بر صنعت نفت کشور پرداختند.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۳۸
تفاهمنامه مطالعه سه میدان نفتی و گازی امروز با حضور مدیرعامل شرکت مل نفت ایران، معاون مدیرعامل شرکت شل و همچنین سفیر انگلیس در ایران امضاء شد. در مراسم امضای تفاهمنامه با شرکت شل، مقامات نفتی کشور به طیف وسیعی از مسائل از افزایش ضریب بازیافت تولید نفت گرفته تا عملکرد چینیها در صنعت نفت، زمان برگزاری مناقصه میدان آزادگان و تأثیر تمدید تحریم داماتو در کنگره آمریکا بر صنعت نفت کشور پرداختند.
به گزارش نکونیوز،
معاون مدیرعامل شرکت شل در ایران در حاشیه امضای این تفاهمنامه مطالعاتی گفت: خوشحالم که امروز پس از برطرف شدن تحریمها، در ایران هستیم و میتوانم اعلام کنم که ایران پس از برجام به جامعه جهانی بازگشته و شرایط اقتصادی این کشور میتواند در این دوران شکوفا شود.
وی با اشاره به اینکه صنعت نفت ایران نیازمند جذب سرمایه بسیار زیاد است، گفت: برنامهریزی ما در صنعت نفت ایران برداشت حداکثری از مخازن است. معاون مدیرعامل شل با اشاره به حضور طولانیمدت در ایران گفت: امروز به طور رسمی همکاری ما با شرکت ملی نفت ایران آغاز میشود.
علی کاردر، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران نیز بنا به خبر منتشرشده در فارس، از برگزاری مناقصه میدان آزادگان جنوبی در ابتدای سال ۲۰۱۷ خبر داد و گفت: توسعه میدان یادآوران احتمالاً در قالب یک کنسرسیوم بینالمللی انجام میگیرد.
کاردر در مورد نحوه همکاری با شرکت شل گفت: مطالعه کامل میدان آزادگان و یادآوران و میدان گازی کیش در اختیار شرکت شل قرار گرفت به طوری که ما نمیتوانیم در بحث مطالعه، میدان را تفکیک کنیم، اما برای انجام توسعه، میتوان میدان را به آزادگان شمالی و جنوبی تقسیم کرد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت با اشاره به حضور چینیها در فاز دوم آزادگان شمالی و میدان نفتی یادآوران گفت: آنها نیز کار مطالعه خود را بر روی این بخش از میدان آغاز کردهاند، اما براساس گفتوگوهایی که صورت گرفت، این شرکت نیز تمایل دارد با دیگر شرکتهای بینالمللی در توسعه میدان یادآوران شریک شود، بنابراین احتمال دارد که کار توسعه میدان یادآوران به صورت یک کنسرسیوم صورت گیرد.
کاردر با اشاره به تحریمهایی که از سوی کنگره آمریکا تمدید شد، گفت: این تحریمها نتیجهای نخواهد داشت، همانطور که میبینید شرکتهای انگلیسی برای مذاکره به ایران آمدهاند و ما از حضور آنها استقبال میکنیم.
غلامرضا منوچهری معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت نیز در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: هدف از طرحهای توسعه نفتی در منطقه خوزستان، افزایش ظرفیت یک میلیون بشکهای تولید نفت ایران است.
منوچهری حرفهای مهمی درباره فعالیت شرکتهای چینی در میادین نفتی غرب کارون زد. وی با اشاره به فعالیت شرکت ملی نفت چین و شرکت سینوپک در میدان نفتی آزادگان شمالی گفت: در حال حاضر فعالیت آنها در حد ریکاوری اولیه است و ضریب بازیافت برای این میادین را ۵.۵ تا ۶ درصد اعلام کردند که برای شرکت ملی نفت ایران قابل پذیرش نیست.
منوچهری با اشاره به اینکه براساس توافق صورتگرفته با برخی از شرکتهای ایرانی، کار توسعه برخی از میادین به شرکتهای ایرانی داده خواهد شد، تصریح کرد: با ۵ شرکت ایرانی مذاکرات جدی خود را انجام دادیم و توافقات اولیه با این شرکتها صورت گرفته است.
حرفهای منوچهری در مورد توسعه میدان آزادگان، با حرفهای علی کادر اندکی اختلاف داشت. کاردر از برگزاری مناقصه برای توسعه میدان آزادگان جنوبی در ابتدای سال ۲۰۱۷ صحبت کرد اما منوچهری در اینباره گفت: برای توسعه میدان آزادگان به غیر از شرکت شل، با شرکتهایی از ژاپن، چین و توتال فرانسه مذاکراتی کردهایم که باید در آینده مشخص شود آیا کار توسعه به صورت مناقصه خواهد بود، یا یک کنسرسیوم کار توسعهای این میدان را انجام خواهد داد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت در مورد اهمیت دو میدان نفت آزادگان و یادآوران گفت: آزادگان و یادآوران بیش از ۱۰ درصد از کل ذخایر ایران را در خود اختصاص دادهاند که هریک درصد ضریب بازیافت در این میادین ۳۵ میلیارد دلار برای ما ارزش افزوده دارد. وی ادامه داد: متوسط ریکاوری در این میادین ۲۵، ۲۶ و ۲۷ درصد است که با یک سرمایهگذاری مناسب میتوانیم ضریب بازیافت را در این میادین افزایش دهیم.
برای عضویت در کانال تلگرامی نکونیوز میتوانید بر روی لینک زیر کلیک نمایید:
https://telegram.me/neconews